Németh Szilárd: Mondvacsinált dolog, hogy Orbán kérjen bocsánatot

Szerinte a bevándorlás kérdésében van igazán nagy szakadás.
Kapcsolódó cikkek

Mi határozottan annál az álláspontnál maradunk, amit eddig is képviseltünk

– kezdte az Echo TV Napi aktuális című műsorának adott interjújában Németh Szilárd.

A Fidesz alelnöke szerint a pártot egy bevándorláspárti támadás érte ebben a helyzetben. Azok a néppárti pártok követelik a Fidesznek a kizárását, akik megszavazták a kötelező kvótát.

Németh Szilárd szerint abszolút nem lenne visszalépés, ha Orbán Viktor bocsánatot kérne azoktól, akiket korábban hasznos idiótáknak nevezett a pártcsaládon belül.

Azt is világossá tette már többször az elnök úr, hogy ha neki bocsánatot kell kérnie valakitől, mert megsértette, akkor ezt meg fogja tenni. Nem ez a kérdés. Ezek ürügyek, mondvacsinált dolgok. Még egyszer: a bevándorlás kérdésében van igazán nagy szakadás

– fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogyan került a CEU ebbe az ügybe, Németh Szilárd úgy felelt,

én nagyon örülök egyébként, hogy Weber úr a CEU-n kezdett, mert legalább a saját szemével láthatta, hogy az egész egy politikai pamflet, egy politikai kreáció. Gyakorlatilag a CEU úgy ment el innen Budapestről, hogy itt maradt. Lesznek képzések majd Bécsben, de hát bement a CEU épületébe, ott tárgyalt a rektorával. Tehát itt van a CEU. Minden, amit ebben a kérdésben állítanak, az abszolút nem igaz.

Annyira konstruktív volt az Orbán-találkozó, hogy a kormánymédia belerúgott párat Weberbe
Zakó nélkül ment a „Soros-egyetemre", mozgássérült parkolóba állt a luxusautója, és hasonlókat róttak fel Webernek, amiért ellátogatott a CEU-ra is.