Az óvónő családjával is végezni akar a békásmegyeri gyilkos

Börtönből üzent a gyilkos.

Az óvónő családjával is végezni akar az a 67 éves férfi, aki előre megfontolt szándékból több lövéssel megölte lánya élettársának anyját Békásmegyeren. Ezt a novemberben megölt anyuka férje, István mondta a Blikk megkeresésére, amikor arról érdeklődtek, hogy haragszik-e a fia barátnőjére.

Ő nem tehet semmiről, nem az ő felelőssége, amit az apja tett. Sokan azt gondolták, szétszakítja szerelmüket ez a borzalom, ezzel ellentétben a fiammal még szorosabb lett a kapcsolatuk. A lány megpróbálta felvenni a börtönben ülő apjával a kapcsolatot, de ő kizárólag az ügyvédjével beszél. Egy ismerősünkön keresztül viszont megtudtuk, hogy a rácsok mögött állandóan azt hangoztatja: amint kijön, végez velünk is. Nem félünk, hiszen bízunk benne, hogy nagyon hosszú ideig a börtönben marad.

– nyilatkozta az özvegy.

A lelőtt óvónő férje elmesélte, hogy a kisebbik fia úgy döntött, hogy elköltözik hazulról, mert nem tud abban a házban élni ahol minden a szeretett édesanyjára emlékezteti. Az özvegy azonban úgy döntött, hogy a fájó emlékek ellenére is inkább a házban marad.

Együtt akarok élni az emlékekkel, nem kívánom elnyomni vagy eltemeti azokat magamban – osztotta meg az érzéseit az özvegy. – Ez csak úgy lehetséges, ha nem költözöm el, hanem abban a házban maradok, ahol nagyon boldog voltam a feleségemmel. Az, hogy mindennap látnom kell a helyet, ahol megölték, segít a jelenben maradni. Bármilyen szörnyű, tudomásul kell vennem, hogy innentől nélküle vezet az utam tovább. Ő volt a legjobb ember, akit valaha ismertem. Nagyon nehéz nélküle az élet, de neki is tartozom annyival, hogy nem omlok össze. A kisebbik fiam viszont úgy döntött, elköltözik. Minden az édesanyjára emlékezteti a házban, ami megviseli. Rendkívül közel álltak Hajnallal egymáshoz, nem tipikus szülő-gyerek viszony volt köztük, hanem őszinte barátság is

– mesélte a gyászoló özvegy.

L. Józsefet előre kitervelten elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A férfi 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető, ha beigazolódik a bűnössége.