Török Gábor: az MTVA vezetői átléptek egy határt

A politológus szerint saját magukat leplezték le.

A 444-nek a politológus azt mondta, bár vannak hasonlóságok, nem összehasonlítható a 2006-os tévéostrom a mostani helyzettel. Török Gábor felidézve emlékeit (ő is a Szabadság téri székházban volt) azt mondta, hogy akkor

a Fidesz másnap a többi párttal közösen szavazta meg a tévészékháznál történteket elítélő nyilatkozatot.

Az elemző szerint az állami média akkor közvetíteni akart, de nem nagyon tudott, most egyáltalán nem akart, miközben tudott volna. 

Hadházy: Ezek borzasztóan félnek
Interjú a független képviselővel, akit biztonsági őrök tepertek le és dobtak ki a köztévé épületéből.

 

Szerinte a köztévé mindig a hatalom érdekei alapján működik, de

van egy határ, aminek az átlépése még ebben a keretben is nehezen értelmezhető: amikor a közel 2,5 millió ember szavazatát elnyerő ellenzéki pártok politikusai a tévészékházban állomásoznak, akkor egy közintézmény vezetője bután teszi, ha érthetetlen módon elbújik és a biztonsági őrökkel dobatja ki a politikusokat. Ennek az üzenete önleleplező és ráadásul még politikailag sem logikus.

A politológus szerint pártállástól függetlenül mindenki megérti, miért súlyos, ami a Kunigunda utcában történt, ha elképzeli, hogy ez 2010 előtt a fideszes vezetőkkel történik.

Büfézés lett a forradalomból - tíz éve volt az MTV-székház ostroma
2006. szeptember 19. reggelén egy másik Magyarországra ébredtünk. A harmadik köztársaság soha nem látott olyan zavargásokat, amely ezen a hajnalon ért véget.

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu