6,3 milliárd forintot kap jövőre fejlesztésre a kormány kedvenc egyeteme

A közigazgatási ösztöndíj havi nettó összege pedig 250 ezer forintra nő.

A közigazgatás színvonalának további emelése, valamint Magyarország versenyképességének javítása érdekében a kormány a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) fejlesztéséről döntött

– közölte az MTI. A közlemény úgy folytatódik, hogy „az egyetem megújításánál a cél a fiatalabb generációk számára is vonzó, a magyar kultúra értékeit közvetítő szellemi központok megvalósítása. Ennek érdekében bevezetik az oktatói, kutatói és dolgozói életpályamodellt, a tervek között pedig vezetőképző program, valamint a Kárpát-medence magyar nyelvű közösségei bevonásával egy tehetséggondozó program indítása is szerepel. A közép-európai partnerországokkal közösen egy regionális tudásközpont is alakul.

A döntés értelmében a kormány 2019-ben 6,3 milliárd forintot fordít az NKE fejlesztésére.

A 2011-ben alapított MKÖ résztvevői magasabb támogatást kaphatnak jövőre, az ösztöndíj összege havi nettó 250 ezer forintra nő. A program keretében 50 fiatal hét hónapot Magyarországon, egy központi államigazgatási szervnél, három hónapot pedig egy európai ország közigazgatási szervénél fog tölteni. A jövő évi ösztöndíjprogramra a kormány közel 300 millió forintot biztosít.

Az NKE-ről tavaly megírtuk, hogy jók pénzköltésben: úgy szórták az uniós pénzt, hogy nyomozás indult az ügyben.

Két marékkal szórja az uniós pénzt Orbán kedvenc egyeteme, nyomozás indult az ügyben
Költségvetési csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást az adóhatóság a Nemzeti Közszolgálati Egyetem két uniós projektjénél kiderült aggályos esetek miatt.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt