Csőd miatt nincs, aki karbantartsa a BKV elektromos buszait

A Modulók se a hideget, se a meleget, se az esőt nem bírják.
Kapcsolódó cikkek

A BKV teljes elektromosbusz-flottája leállhat az Ikarus Egyedi Kft. csődje miatt – értesült az Index. A portál szerint kedden a húsz Modulo elektromos buszból 12 nem tudott forgalomba állni, a gyártó elleni csődeljárás miatt pedig a buszok karbantartói sem dolgoznak már.

Mindez például a 16-os és 27-es vonalon, a Várnegyedben és a Gellérthegyen jelenthet gondot, mert ott a nagyobb buszok nem férnek el, a dízeles Karsanokból pedig kevés van. A régi elavult, környezetszennyező Ikarus 405-ösök pedig ki vannak tiltva ezekről a vonalakról – írta a portál, bár időközben a BKV-tól megtudták, hogy ezek közül hatban korszerűbbre cserélték a motorokat, így nem füstölnek már annyira.

Az elektromos Modulók se az esőt, se a hideget, se a meleget nem bírják – derül ki a cikkből, amit a BKV azzal egészített ki, hogy a konstrukciójuk alapvetően jó, csak az összeszerelésnél végeztek rossz munkát. Most partnercéget keresnek, ami ezeket a hibákat kijavítja a csődbe ment gyártó helyett. (Fotó: MTVA bizományosi / Róka László)