4 kiló heroinnal utazott a nemzetközi buszjáraton

A röszkei határátkelőnél lekapcsolt szerb férfit különösen nagy mennyiségű kábítószer birtoklással vádolják. Több év börtönt is kaphat.

Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 4 kg heroint próbált meg Ausztriába csempészni Magyarországon keresztül.

A férfi tavaly augusztusban szállt fel Belgrádban egy a menetrend szerint Bécsbe közlekedő buszjáratra. A felszállás előtt ismeretlenül maradt megbízóitól átvett egy táskát, amelybe 5 csomag került elrejtésre. A szerb férfi a busz utasaként jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

Amikor a beléptetésnél megkérdezték tőle, hogy van-e bejelentendő vámáruja, azt felelte, hogy nincs. A pénzügyőrök elrendelték a vádlott poggyászának átvizsgálását, melynek során megtalálták és lefoglalták a kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagokat. A nyomozás során kiderült, hogy az 5 csomagból kettő heroint tartalmaz, míg a többi csomagban az annak hígításához szükséges anyagok vannak.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.