Majdnem agyonverte feleségét, majd hamis tanúzásra kérte

Nem volt hajlandó beletörődni, hogy megromlott a házasságuk.

Vádat emeltek egy 33 éves kaposvári férfi ellen, aki életveszélyes sérülést okozott feleségének, majd azt kérte tőle, hogy vonja vissza az ellene tett feljelentést. A vádlott házassága 2017 novemberére megromlott, felesége el is hagyta, de a férfi nem nyugodott bele a szakításba, és folyamatosan újra akarta kezdni a kapcsolatot.

Az asszony 2017 karácsonyán elment a vádlotthoz megbeszélni közös dolgaikat, de a vádlott bedühödött, brutálisan bántalmazta. 

Előbb késével levágta derékig érő haját, egy léccel többször hátba ütötte, majd miután a nő földre került, 4-5 alkalommal a hasába és a gyomrába térdelt, többször fejbe rúgta, megtaposta a testét.

A másfél órás bántalmazásnak az vetett véget, hogy a vádlott az elfogyasztott nagy mennyiségű nyugtatótól elaludt. A nő kórházba ment. Kiderült, hogy – egyebek mellett – súlyos májsérülést szenvedett, ami orvosi ellátás híján halálát is okozhatta volna.

A vádlott előzetes letartóztatásba került. Az ügyészség megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen a sértettel.

A vádlott egy jogosulatlanul bevitt SIM kártyával mobiltelefonról többször felhívta az asszonyt. Azt kérte, feljelentését vonja vissza, vallja azt, hogy más bántalmazta. Erre a sértett nem volt hajlandó, így a vádlottnak hamis tanúzásra felhívás miatt is felelnie kell.

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.