Késeléssel végződött egy nyírségi ballagási buli

Többen is megsérültek.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. június 19-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban elrendelte M. L. gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. június 16-án délelőtt ismerősénél ballagási ünnepségen vett részt. Italoztak, majd a gyanúsított szóváltásba keveredett a házigazdával. Miután a gyanúsított hazament, a késő esti órákban, a háza előtt megjelent 5-6 férfi társaságában korábbi vendéglátója, a sértett, és kövekkel kezdték el dobálni az ingatlant.

Ekkor eltalálták a gyanúsított apjának fejét, és lányának fülét, ami vérezni kezdett. Ezután a sértett férfi szitkozódva bement a nyitott ajtón át a gyanúsított házába, aki megijedt tőle, és a konyhában felkapott egy kést, amivel a sértettet egy alkalommal hasba szúrta. A sértett a szúrás következtében életveszélyes állapotba került.

A bíróság álláspontja szerint alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetőleg tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást. A végzés nem jogerős.