Hat települést tartott rettegésben a csolnoki sorozatrabló

A férfi több mint egy tucat házba tört be fél év alatt. Ebből élt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás  és más bűncselekmények miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben.

A vádlott 2015 szeptembere óta állandó megélhetést biztosító munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezett, a megtakarításait 2017. augusztus hónapra felélte, ezért elhatározta, hogy magát lakásbetörések útján tartja fenn. A férfi alaposan felkészült, a lakóhelyének környékén lévő családi házakat feltérképezte, majd feszítővasat, kesztyűt vásárolt, illetőleg a betörések idején az arcát sállal takarta el, valamint a mobiltelefonját kikapcsolta.

Az elkövető 2017. augusztus és 2018. február hónapok között Csolnokon, Leányváron, Tokodon, Kesztölcön, Pilismaróton, továbbá Táton, összesen tizennégy családi házba tört be. A férfi az ingatlanokat alaposan átkutatta, majd onnan pénzt, ékszereket és kisebb műszaki tárgyakat lopott el.

A férfit az utolsó lakásbetörést követően a rendőrök igazoltatták, és mivel a kocsijában lopott ékszereket találtak, ezért előállították. A bűncselekmények elkövetése révén a vádlott összesen 3.898.045 forinttal gazdagodott.

A férfival szemben a halmazati szabályokra tekintettel egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.  Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.