Hasba szúrta borozás után a párját egy hosszúpályi asszony

Több év börtönt is kaphat.

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az ellen a nő ellen, aki veszekedést követően szúrta hasba élettársát A nő és a párja több mint tíz éve éltek élettársi kapcsolatban a férfi hosszúpályi házában. Itt lakott férfi a fia és annak családja is.

Tavaly szeptember 3-án az esti órákban a férfi és az asszony a házuk konyhájában borozgattak, ittas állapotba kerültek. Ennek során heves vita és szóváltás alakult ki, melyet követően a férfi kiment a ház teraszára. A felindult állapotba került asszony a ház konyhájából felkapott egy nagy konyhakést, az élettársa után ment, és szó nélkül őt egyszer a hasba szúrta.

A szúrást követően a férfi a fiától kért segítséget, aki azonnal értesítette a mentőket. A helyszínre érkező mentősök stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították, ahol meg is műtötték. A férfit ért szúrás a hasüreget megnyitotta és megsértette a máj jobb lebenyét, mely miatt a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került.

A szabadlábon védekező vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.