Öntik az állami tízmilliókat a zenészeknek

Szekeres Adriennhez, az Eddához, Zalatnay Cinihez, Szörényiékhez, Illényi Katicához és Balázs Fecóhoz is jutott pénz az állami bőségszaruból.
Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) miniszteri keretéből és a kormány bankjának, az Eximbanknak a költségvetéséből is tízmilliókat juttattak zenekaroknak, együtteseknek és énekeseknek. Akadnak közöttük ragyogó ifjú tehetségek, és Fidesz-rendezvényekről ismert milliárdos celebek is.

Az állami pénzből működő Eximbank több civil- és sportszervezetet is támogat — például 10 millióval a Szivek Norbert MNV-vezér elnökletével működő golfszövetséget  —, de kulturális célokra is jut pénz. Szekeres Adrien énekesnő  G-Mega Music Kft.-jével már 2016-ban 8 millió forintos szponzorációs szerződést kötöttek, 2017-ben pedig az énekesnő friss életmódblogjába toltak ugyanígy 10 millió forintot. Az állami bank tavaly 10 millióval járult hozzá Horváth Charlie művészetéhez.

Ennél jelentősen többet költött az NKA, ami nem szponzorációs pénzt, hanem támogatásokat osztogat. Balog Zoltán miniszteri keretéből oktatási intézmények, civilszervezetek, művészek és előadók is segítséget kaptak, gyűjtésünkhöz kifejezetten a könnyűzenére és a közéletben erősebben exponált előadókra, illetve a tavalyi és idei támogatásokra fókuszáltunk.

Forrás: fidesz/webshop archívum

Kiemelt kép: MTI