Seprűvel esett a besurranó tolvajnak egy nő – kis híján halálra késelte az elkövető

Több év börtönt is kaphat.

Egy váci férfi vasárnapra virradóra elhatározta, hogy betörés útján próbál pénzhez jutni. Besurrant a házba, ahol a kutya ugatni kezdte. A házban lakó asszony kinyitotta a bejárati ajtót, és megpillantotta a férfit. Rákiáltott, mire a gyanúsított megütötte és megszúrta a sértettet. A nő egy seprűvel védekezett. Eközben a férfi még többször megszúrta az asszonyt, majd a nő ellenállása miatt elment a háztól. A sértett a szúrások következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A férfi ezt követően egy másik házhoz ment, ott kivágta az ablak szúnyoghálóját, bemászott és készpénzt lopott. Egy másik házba is megpróbált bejutni, majd egy kocsit is el akart lopni, de megzavarták, és elmenekült. Menekülés közben az időközben riasztott rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi szökésének veszélye fennáll, valamint attól is okkal lehet tartani, hogy a gyanúsított szabadon hagyva újabb bűncselekményt követne el, ezért a Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a férfi előzetes letartóztatásának elrendelésére.