Így csempészték be a növekedési hormont

Kínából rendelték a tiltott teljesítményfokozó szereket.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik Kínából interneten rendeltek tiltott teljesítményfokozó szereket, majd azokat ismerőseik körében megvételre kínálták.

Az elkövetők 2015 decemberében állapodtak meg abban, hogy növekedési hormont, illetve peptidet tartalmazó anyagokat szereznek be azzal a szándékkal, hogy azokat értékesítik. A női elkövető 8 személynek kínált megvételre növekedési hormont, egy személynek 350.000 forintért el is adott ilyen anyagot, további egy személynek ampulla barnítót értékesített.

Két alkalommal az elkövetők nevére légi úton Kínából Magyarországra érkezett, peptidet tartalmazó ampullából álló szállítmányt a vámhatóság a feladónak visszaküldött, mert a címzettek a felhasználás jogszerűségét nem igazolták. A vádlottak ezt követően bécsi ismerősük címére rendelték a tiltott teljesítményfokozó szereket, majd 2016. november 22. napján gépjárművel Bécsbe utaztak, hogy a küldeményt Magyarországra szállítsák.

Az elkövetőket a rendőrök Tatán vonták ellenőrzés alá, ekkor 220 darab peptidet tartalmazó ampullát foglaltak le. A peptid tiltott teljesítményfokozó szernek minősül. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű elkövetőket végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint pénzbüntetésre ítélje, továbbá indítványozta, hogy a bűncselekmény elkövetéséből eredő vagyont kobozza el.