Százak várták a ceglédberceli baleset áldozatainak koporsóit – videó

Együtt sírtak és imádkoztak a gyászoló családok.

Hazaszállították Romániába a ceglédberceli baleset kilenc halálos áldozatának holttestét. Az Antena 1 beszámolója szerint a koporsókat rokonok és a hozzátartozók mellett több száz barát és ismerős várta, akik együtt sírtak és imádkoztak a gyászoló családokkal. Ez látható az alábbi szívfacsaró videón.

A kronika.ro szerint az elhunytak hazaszállítását a szaktárca által felállított válságstáb szervezte meg, a szállítás költségeit pedig a külügy sürgősségi alapjából fedezték.

Ceglédbercelnél, a 4-es főúton egy román rendszámú kisbusz frontálisan ütközött múlt kedden egy homokot szállító teherautóval. A balesetet a kisbusz egyetlen utasa sem élte túl, mind a kilencen – valamennyien román állampolgárok – a helyszínen meghaltak. A kisbusz vezetője Facebook-oldalán élőben közvetítette a baleset előtti másodperceket is, miközben előzött, valószínűleg ez, illetve a hozzászólások olvasása vonta el a figyelmét.

A baleset miatt több mint 15 gyerek maradt árván. Őket a nagyszülőknél és a rokonoknál igyekeznek elhelyezni. Romániában pszichológusokból és gyermekvédelmi szakemberekből álló válságstábot alakítottak ki, hogy segítsék a gyerekeket és családjaikat.