Továbbra is előzetesben maradhat a VV Fanni megölésével gyanúsított B. László

Az ügyészség indítványozta, hogy újabb három hónappal hosszabbítsák meg az előzetes letartóztatását.

Szinte biztosra vehető, hogy továbbra is előzetesben marad B. László, akit Novozánszki Fanni, ismertebb nevén VV Fanni meggyilkolásával gyanúsítanak. A 24.hu megtudta a Fővárosi Főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság újabb három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. Mivel B. László előzetes letartóztatása vasárnap jár le, ezért erre várhatóan legkésőbb péntekig sor is kerül.

A Fővárosi Főügyészség megvizsgálta az iratokat és megállapította, hogy az emberölés bűntettével megalapozottan gyanúsítható férfi esetében a szökés, elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll, valamint attól is alappal lehet tartani, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a még fel nem kutatott bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást. Mindezek alapján a Fővárosi Főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását további három hónappal, 2018. augusztus 27. napjáig hosszabbítsa meg

– közölte megkeresésünkre Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Novozánszki Fanni november 20-án tűnt el, ám holtteste a mai napig nem került elő. A gyilkossággal gyanúsított b. László azonban már korábban megbukott a hazugságvizsgálaton.

 

Kiemelt kép:  Julian Ward / Image Source / AFP