Kis híján megfojtotta idősebb ismerősét egy férfi

Hátulról esett neki.

Kis híján megfojtotta az ismerősét egy pécsi férfi. A nyomozás adatai szerint a 26 éves fiatalember egy budakeszi családi házban összeszólalkozott az idősebb ismerősével, majd  hátulról megragadta és fojtogatni kezdte. Ezt követően a földre húzta, közben a sértett nekiesett a szekrénynek. A támadó a földön fekvő cimboráját tovább fojtogatta, közben szidalmazta, majd elengedte. Úgy tudjuk, személyes konfliktus volt a két férfi között.

A sértett az ügyben beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az elszenvedett sérülések vonatkozásában fennállt súlyosabb sérülések keletkezésének, akár halál bekövetkezésének a lehetősége is. A sértett a tavaly januári eset után feljelentést tett a rendőrségen, amelyet követően a nyomozók a férfit emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya a 26 éves férfi ellen folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Pest Megyei Főügyészségnek megküldte.