Megöléssel fenyegette, és prostitúcióra kényszerítette párját egy mezőtúri férfi

Azzal zsarolta, hogy elveszi tőle a gyerekét.

Vádat emelt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy harminchárom éves, mezőtúri férfi ellen, aki verte és prostitúcióra kényszerítette a fiatal élettársát, hogy eltartsa. A vád szerint a férfi és a fiatal nő kapcsolata tavaly nyáron megromlott a férfi féltékenysége miatt. Egyre gyakoribbak voltak közöttük a veszekedések, és a férfi rendszeresen bántalmazta a nőt.

Miután a vádlott otthagyta a munkahelyét, közölte a nővel, hogy most már neki kell eltartania a családot, és több alkalommal megöléssel, illetve a közös gyermekük elvételével fenyegette meg. A férfi ezzel azt akarta elérni, hogy élettársa prostituáltként kezdjen dolgozni. A fenyegetések hatására a sértett Miskolcon 2017 júliusában prostitúciós tevékenységet folytatott és az ebből származó bevételt minden esetben teljes egészében átadta a vádlottnak.

Végül a sértett megelégelve a történteket, megszakította az élettársi kapcsolatot, azonban a vádlott ezt nem akarta tudomásul venni, ezért folyamatosan zaklatta telefonon. Az előzetes letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kerítés, kitartottság és kapcsolati erőszak bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja.