Lázár: Mi, fideszesek nem vagyunk hibátlanok

A miniszter szerint, ha az ellenzék közösen alakít kormányt, az ország kormányozhatatlanná válik.

Mi, fideszesek nem vagyunk hibátlanok, soha nem is állítottunk ilyet. Én sem vagyok hibátlan, de azt ki merem jelenteni, hogy hatékonyabban képviselem a vásárhelyi emberek érdekeit, mint azok, akik a politikai paletta másik oldalán állnak

– mondta Lázár János a promenad.hu-nak adott interjújában.

A miniszter szerint kérdés, hogy használni kell-e a politikában a közösségi médiát, mivel nem ebből a célból született, az pedig bizonyossá vált szerinte, hogy az embereknek óvatosan kell fogadniuk a politikát a Facebookon. A közösségi média pedig számára eszköz, hogy minél több emberrel kapcsolatba kerüljön és beszélgethessen.

Lázár azt mondja, ha elnyeri a választók bizalmát, az a feladata, hogy jelentkezzen a polgármestereknél, és megkérdezze, miben tud segíteni. Ő késznek tartja magát arra, hogy bárkivel tiszta lapot nyisson, és előbb tartja magát vásárhelyinek, mint fideszesnek.

Azzal kapcsolatban, hogy Márki-Zay Péter korábban azt mondta, az életét kockáztatja az, aki ma bemegy a vásárhelyi kórházba, Lázár azt mondta:

nagy felelőtlenség, hogy egy politikus éket akar verni orvos és beteg közé, meg akarja bontani a gyógyításhoz szükséges bizalmat, és az egészségügyi ellátórendszer ellen hergel. Az egészség mindannyiunk legféltettebb kincse, semmiféle választási kampány vagy nagypolitikai megfontolás nem lehet olyan fontos, hogy kockára tegyük.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter őszintén meg van győződve arról, hogy Orbán Viktor jobb miniszterelnöke lenne az országnak, mint bármelyik kihívója. Szerinte, ha az ellenzék közösen alakít kormányt, az ország kormányozhatatlanná válik.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos