Karácsony: 10-15 körzetben szinte biztosan lesznek még visszalépések

Csepelen erre 95 százalék esélyt lát.

Karácsony Gergely szerint 95 százalék az esélye annak, hogy kedden és szerdán, a fontos körzetekben érdemi bejelentések lesznek a visszaléptetésekről.

Az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje az ATV műsorában elmondta,

ez nem az MSZP-Párbeszéd szövetség döntése, ebben részt kell vennie az összes többi pártnak: Demokratikus Koalíciónak, az Együttnek és az LMP-nek is, bár utóbbinál más a helyzet, mert nem nyitottak hivatalosan a tárgyalásokra.

Vasárnap a DK és az Együtt vezetőivel is tárgyaltak és beszéltek az LMP politikusaival is, de Karácsony azt nem nevezné tárgyalásnak.

Csepelen szerinte Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó közül csak egy jelöltnek kellene maradnia, ez szerinte csak úgy működik, hogy amelyik párt visszalép, kárpótolja a másikat.

Úgy gondolom, hogy majdnem mindegy, hogy ki lép vissza, csak legyen megoldva, azt kell látni, hogy, aki visszalép, annak máshol előre kell lépnie

– nyilatkozta.

10-15 körzetet érinthet az a csomag, aminek az előkészítése most zajlik.

Fekete-Győr András is beáldozta magát a Fidesz ellen
Elkészült a felmérés, hogy ki a legesélyesebb a Fidesz ellen, ezért a Momentum elnöke ígérete szerint visszalépett a választókerületében. Már csak két jelölt maradt talpon.