Juhász Péter visszalép a jelöltségtől

Az Együtt politikusa szombat délelőtt jelentette be döntését. Szerinte mindenkinek a személyes döntése, hogy visszalép-e.

Juhász Péter bejelentette:

visszalép a jelöltségtől a Belvárosban.

AZ MSZP-DK a paktumuk keretében egyetlen helyen léptetett vissza jelöltet más párt javára, sehol senki mással nem koordináltak még. Az LMP két helyen, a Momentum 3 körzetben húzta vissza jelöltjeit. Ez nem koordináció, hanem a választók átverése

– mondta az Együtt elnöke, aki hozzátette, minden egyes ellenzéki jelölt személyes döntése kell legyen, hogy visszalép-e. Nem valaki javára lépek vissza – hangsúlyozta. Juhász azt is mondta, ő ezzel mutat példát. Szerinte akik a következő 1-2 hétben nem léptetik vissza jelöltjeiket, a Fidesz kétharmadához segítenek hozzá. Senki nem bújhat a pártja mögé, senki nem bújhat el a felelősség elől a pártja döntésére hivatkozva – tette hozzá.

Szerinte az ellene indított lejárató kampány miatt jelentősen csökkent körzetében a népszerűsége, ezért is látta indokoltnak a visszalépést.

 

Juhász Péter a Budapest 1-es választókerületében indult volna. Ebben a kerületben indul a Fidesz-KDNP-től Hollik István, a Momentumtól Fekete-Győr András, az MSZP-Párbeszédtől Váradiné Naszályi Márta, Losonczy Pál a Jobbiktól, Csárdi Antal az LMP-től, illetve Horváth András a Kétfarkú Kutya Párttól.

Kiemelt fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás