2,1 milliárdot ad a kormány, hogy rendet tegyenek a Hős utcában

A pénzből a lepusztult társasházak helyzetét kell rendeznie az önkormányzatnak.
Kapcsolódó cikkek

2,1 milliárd forintot juttat a kormány a X. kerületi önkormányzatnak, hogy abból rendezzék a Hős utca 15/A-B szám alatti ingatlan helyzetét – derül ki a Magyar Közlönyből. A támogatást külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül kapja az önkormányzat.

Arról az ingatlanról van szó, amely köré októberben a kőbányai önkormányzat csaknem kétmillió forintból kerítést emelt, a hivatalos tájékoztatás szerint azért, hogy megakadályozzák, hogy teherautóval illegálisan hordják oda a szemetet. A házak így is borzalmas állapotban vannak, az ott élők kilátástalan helyzetével összefüggésben a drog is komoly problémát jelent.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, a két házban a lakások nagyjából fele van a kerület tulajdonában, a többi magántulajdon. A vezetés célja, hogy az utóbbi lakásokat is megszerezzék, majd kiürítsék és elbontsák a nyomorúságos állapotú házakat.

Valakinek meg kellett halnia, hogy mindenki a Hős utcára figyeljen
Augusztus óta fokozott figyelem irányul két kőbányai háztömbre, pedig az ott kialakult helyzet már évek óta feszítő. És nem csak egy Hős utca van Budapesten.
Címkék: hős utcakőbánya