Betört egy ócsai házba, hogy megöljön egy lányt

A támadó késsel sebesítette meg volt barátnőjét, aki erősen vérzett. Hosszas kérlelés után mégis úgy döntött, kórházba viszi.

Azért állítanak bíróság elé egy fiatalembert, mert halálra akarta késelni volt barátnőjét, aki elhagyta. Besurrant hozzá éjszaka és rátámadt. A vád ellene – egyebek mellett – emberölés kísérlete. A per pénteken kezdődik a Budapest Környéki Törvényszéken.

Az érintettek a munkahelyükön ismerkedtek meg még 2013-ban, majd kapcsolat lett közöttük és összeköltöztek. De a vádlott gyakran féltékenykedett, emiatt többször szakítottak is. Ezt azonban nem tudta feldolgozni, folyamatosan zaklatta, követte egykori barátnőjét, és lehetetlenné tette, hogy új kapcsolatba kezdjen.

A fiatal nő 2016 júliusában a nagymamájához költözött egy ócsai házba. Ebben az időszakban többször elmondta volt párjának, hogy hagyja békén, de ő nem értett a szóból. Rendszeresen hívogatta, kereste a lányt, aki végül az  unszolására belement, hogy augusztus 20-án este találkozik vele, és együtt is alszanak. De  végül nem egészen így történt, mert bár valóban találkoztak, a fiatal nő nem akart a vádlottal maradni, így későbbi támadója hazavitte.

A fiatalember nem tudta kezelni az elutasítást, és még az éjjel hazament egy késért illetve egy pár kesztyűért, hogy beosonjon volt barátnője otthonába, és megölje. Kocsival érkezett a helyszínre, 3 óra körül parkolt le a ház közelében. Felvette a kesztyűt, átmászott a két méter magas kerítésen, odavitt egy széket a fürdőszobaablakhoz és kivágta a szúnyoghálót. Így jutott be.

Fotó: Police.hu

Ezután felment az emeletre, ahol a lány aludt. A fiatal felébredt a zajra, és a telefonjával a vádlott felé világított. Ekkor a támadó befogta a száját, leszorította az egyik kezét és hassal az ágyra lökte, de végül térddel a földre esett. Védekezni próbált, eközben belekapott a kés pengéjébe. A tettes azt mondta neki, már nincs vesztenivalója, meg fogja ölni.

A nagymama is felkelt a zajra és az emeletre sietett. A vádlott ekkor épp a magasba emelte a kést, hogy szúrjon, így odarohant és lelökte az unokájáról. A két nő próbálta megfékezni a támadót, dulakodtak.

A lány közben erősen vérezni kezdett, segítséget kért. De volt barátját nem hatotta meg, megragadta a karjánál fogva, és nem engedte, hogy elhagyja a szobát. Az asszony azonban – bár a vádlott nem engedte – mégis hozott egy törölközőt, hogy elszorítsa a vérzést. Percekig könyörögtek a késelőnek, hogy hívjon valakit. Negyedóra telt el, míg végül úgy döntött, elviszi volt barátnőjét a kórházba.

Kimentek az utcára, a vádlott pedig elindult a kocsijáért. Ezalatt a két nő leintett egy arra haladó autót, és megkérték a sofőrt, hogy vigye őket be a kórházba. Így is történt, de először a rendőrségre hajtott.