Öngyújtógázt szívva őrjöngött, vert, és rabolt

A férfi a társaságában lévőkre támadt rá, és később gyerekek pénzét vette el.

Vádat emelt az ügyészség egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki idén nyárin részegen és betépve emberekre támadt az utcán és gyerekeket rabolt ki. A támadót – mint többszörös visszaesőt – ezúttal garázdaság vétsége és rablás bűntette miatt állítják bíróság elé.

A férfi július 14-én éjfél körül Hódmezővásárhelyen, az utcán ivott három hajléktalannal. Közben öngyújtógázt is szívott, amitől agresszívvá vált. Ezután nekirontott a társaságában lévőknek, ököllel arcon és fejen ütötte őket, és miután földre kerültek, többször beléjük rúgott. Ketten közülük megsérültek.

De a vádlott rabolt is: augusztus 7-én Hódmezővásárhelyen egy benzinkút közelében felfigyelt két, a kerékpárúton közlekedő kiskorú fiúra. Odament hozzájuk, megállította őket, pénzt kért tőlük cigarettára, de a gyerekek nem adtak neki. Ekkor a vádlott megfenyegetőzni kezdett. Azt mondta, átkutatja a táskájukat és ruhájukat, és amennyiben talál náluk bármit, akkor megpofozza őket. A megfélemlített fiúk átnyújtottak neki 700 forintot, de a férfi kevesellte az összeget, és mivel látta, hogy a tárcában van több pénz is, kivett még csaknem 1500 forintot, és elhagyta a helyszínt.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.