Erőszakolni akart egy budapesti lépcsőházban

A férfi többszörös visszaeső.

Vádat emeltek egy 34 éves férfi ellen, aki néhány hónappal ezelőtt rátámadt egy nőre egy budapesti lépcsőházban, hogy megerőszakolja. Többszörös visszaesőről van szó, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.

A vádirat szerint a nő május 31-én késő este a VIII. kerületben sétált, éppen hazafelé tartott, amikor a vádlott észrevette őt és követni kezdte. Azután támadt rá, hogy beütötte a kapukódot és kinyitotta az ajtót.

A vádlott egy hirtelen mozdulattal hátulról átkarolta a nőt és betolta a lépcsőházba. A lépcsőházban ezután a falhoz szorította a sértettet, és szexuális jellegű cselekményre próbálta kényszeríteni. A sértett próbált kiszabadulni a vádlott fogásából, de a férfi erősen lefogta őt. Később a vádlott elővett egy kést és azt a sértett testéhez nyomta, miközben megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem követi az utasításait.

– áll a Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatásában.

Mindeközben a támadó benyúlt a rémült nő táskájába, és kivett onnan 8 ezer forintot. Ezután megszólalt a férfi telefonja, és ekkor elengedte kiszemeltjét, aki ezt kihasználva elfutott, menekülés közben pedig a táskáját és a telefonját a vádlott felé dobta. A tettes felvette a földről a nő mobilját, majd elhagyta a helyszínt.

A férfit szexuális erőszak kísérletével és kifosztással vádolják, amely bűncselekményekért – a bűnhalmazat miatt is – 18 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.