A MÁV ígéri: két év múlva paradicsomi állapotok lesznek a bringázók számára

Akkortól sokkal több kerékpár fér majd fel a vonatokra. A 300 forintos kerékpáros helyjegyet pedig azért vezették be, hogy ne legyen zsúfoltság.

2019-től minden budapesti elővárosi vonalra alacsonypadlós vonatok kerülnek, a mostani 5 helyett 12-36 kerékpárt lehet majd szállítani rajtuk. Sőt, két év múlva a balatoni vonatokra akár 72 bicikli is fel fog férni – egyebek mellett ezeket is ígéri az állami vasúttársaság, amelyet a Kerékpárosklub kérdezett a bicikliseket leginkább foglalkoztató aktuális dolgokról.

A MÁV azt is közölte, jövőre kezdik gyártani azokat az IC+ kocsikat, amikkel már Intercity-n is lehet majd bringát szállítani

Bevezették a Balatonon a 300 forintos kerékpár helyjegyet, mégpedig azért, hogy megelőzzék a zsúfoltságot, és mérni tudják a meglévő kapacitás kihasználtságát. Ha az előre megvett bringás helyjegy ellenére sem találnak a kerékpár szállítók bringahelyet a vonaton, akkor visszafizetik az árát, a MÁV arra buzdítja a Kerékpárosklubot, hogy ilyenkor szóljanak a kalauznak.

Arra azonban nem kaptak ígéretet, hogy a bringás túraszezonhoz (áprilistól októberig) igazítják a biciklis férőhelyek bővítését a nyári strandszezon helyett, de az alacsonypadlós vonatokkal több bringát lehet majd szállítani.

Vonatpótló buszokon továbbra sem lehet majd szállítani kerékpárt.

Néhány dolog még szóba került, azok itt olvashatók.