Összeköltözött egy 70 éves asszonnyal, majd dühében megölte

Az áldozat a kanapén ült a szabadszállási házban, amikor a támadó mögé lépett és lesújtott a kalapáccsal.

Bíróság elé állítanak egy férfit csütörtökön, akit azzal vádolnak, hogy egy kalapáccsal megölte idős élettársát, miután összeveszett az asszonnyal. Emberölés miatt kell felelnie, ügyét a Kecskeméti Törvényszék tárgyalja.

A vádirat szerint az 56 éves nyárlőrinci férfi és az áldozat hirdetés útján  ismerkedtek meg egymással, majd összeköltöztek Szabadszálláson. Kapcsolatuk nem volt kiegyensúlyozott, többször előfordult, hogy az ismerősei szerint a határozott és hirtelen haragú nő elküldte a férfit. Általában azt vetette a szemére, hogy nem dolgozik és rendszeresen iszik. Sokat veszekedtek, de tettlegesség nem történt.

Mivel a vádlottnak nem volt hová mennie, ilyenkor közterületeken vagy alkalmi szállásokon aludt. Viszont általában rövid időn belül kibékültek és férfi visszaköltözött párjához, aki súlyos fokú ízületi megbetegedései miatt a ház körüli teendők elvégzésében rendszeres segítségre szorult.

2016. december 23-án azonban ismét összevesztek, az asszony azt mondta a párjának, hogy élősködik rajta és követelte, hogy hagyja el az otthonát. A férfi emiatt dühös lett, kiviharzott a nappaliból az éléskamrába, majd a szekrény fiókjából előhúzott egy kalapácsot.

A nő a kanapén ült, amikor a vádlott visszament a nappaliba. Megállt élettársa mögött, felemelte a kezét, majd nagy erővel lesújtott az asszony koponyájára – két alkalommal, nagy erővel. Az asszony perceken belül életét vesztette.

A főügyészség fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza a  vádlottal szemben.