Anyja lakásában ölt a budapesti férfi

A férfit nagy erővel mellkason szúrta támadója. Akkor sem lehetett volna megmenteni, ha azonnal orvosi segítséget kap.

Vádat emelt az ügyészség egy tavaly februárban, Angyalföldön történt gyilkosság ügyében. Egy férfit állítanak bíróság elé emberölés miatt, miután a vita hevében leszúrta ismerősét anyja lakásában – tájékoztatott csütörtökön a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 34 éves támadó a délutáni órákban meglátogatta meg édesanyját a XIII. kerületben. Nem sokkal később megérkezett az áldozat is, aki a család egyik ismerőse volt, és aki időnként segített az asszonynak a  házimunkában, vásárlásban. Ezúttal takarítani jött.

Hármasban beültek a konyhába és iszogatni kezdtek, később pedig csatlakozott hozzájuk a nő szomszédja is. A vádlott édesanyja az este folyamán egyszer csak szóvá tette, hogy az áldozat pár héttel azelőtt, amikor nála volt, ellopott a táskájából 50 ezer forintot. A férfi ezt tagadta, és emiatt veszekedni kezdtek.

A vádlott csak ekkor hallott először a pénz eltűnéséről, ezért ő is számon kérte ismerősüket. A vita ezután még hevesebb lett, és végül odáig fajult, hogy a támadó kivett a pulton lévő tartóból egy konyhakést, és azzal – a vád szerint – egyszer kifejezetten nagy erővel mellkason szúrta a másik férfit, aki ettől összeesett és a padlóra zuhant. A tettest ezután sem nyugodott le, a kést többször belevágta dühében a konyhapulton lévő vágódeszkába.

A rendőrséget és a mentőket az anyja értesítette.

A sértett a szúrt sérülésbe rövid időn belül a helyszínen belehalt, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

– áll a vádiratban.