Ittasan, bedrogozva okozott balesetet, majd elbújt egy parkban

A vétlen kocsi szalagkorlátnak préselődött, a vezető ajtaja beszorult, a motortérből lángok csaptak fel. Egy járókelő segített.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki úgy ült volán mögé és okozott balesetet Győrben, hogy ivott és drogozott, ráadásul el is menekült a helyszínről. A sofőrt három bűncselekmény,

miatt állítják bíróság elé. Utóbbi tekintetében a vádlott különös visszaesőnek minősül, mivel korábban – egyebek mellett – súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt már szabadságvesztésre ítélték.

A baleset tavaly novemberben, éjjel történt. Az ittas, bespeedezett sofőr egy jobbra ívelő éles kanyarban sodródott át az út túloldalára, ahol összeütközött egy másik autóval.

A vétlen kocsi a szalagkorlátnak préselődött, a vezető ajtaja beszorult, a motortérből lángok csaptak fel. A férfi látta ezt, de nem segített, inkább elrejtőzött egy közeli parkban, ahol később a rendőrök és a tűzoltók hőkamera segítségével találtak rá. A sérültet egy szemtanú segítette ki a járművéből. Mindketten megsérültek.

– közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn.