Orbán: Tudomásul veszem

De nem tudja elfogadni, hogy Brüsszelben azt mondják, „ez a három Juszuf mostantól itt él", és akkor itt is kell élniük.
Kapcsolódó cikkek

Bármilyen ügyben születik bírósági ítélet, ugyanazt az elvi álláspontot kell követnünk. Magyarország az Unió tagja, az Unió belső ügyeit a szerződések rendezik. És ez azt jelenti, hogy a bíróság döntéseit is tiszteletben kell tartanunk.

– mondja Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Én a tudomásul venni kifejezést használom, szó szerint veszem át Fico szlovák elnöktől. Szó szerint tudomásul veszem, mert mi nem rongálhatjuk az EU-t, amelynek a jogtisztelet az alapja. Ennek ellenére nem változtatunk a migránsokkal kapcsolatos politikánkon.

A miniszterelnök hetek óta nem nagyon szerepelt a nyilvánosság előtt, most azt mondta,

ennek a három Juszufnak Budapesten kellene élnie, nem Brüsszelben, mi pedig Budapesten ezt tudomásul kell, hogy vegyük,

jelezte Orbán arra, hogy mit beszélhetnek egymás közt a „brüsszeliek”. A miniszterelnök egyébként később kezdte az interjúját, mint szokta, fél órát késett a szokásos fél nyolcas kezdéshez képest.

Amikor betör a lakásba a víz, nem azon kell vitatkozni, hogy a kád melyik részét javítsuk meg, hanem védekezni kell. Azok az országok, akik úgy döntöttek, hogy beengedik a migránsokat, elszúrták. Elsózták a levest, egyék is meg. Miért mi együk meg helyettük? Senki nem mondta nekik, hogy csinálják ezt. Mi szívesen segítünk Németországnak abban, hogy az Európába érkező migránsokat kivigyük a kontinensről, de abban nem, hogy idevonatoztassuk őket. Kivisszük őket Líbiába, meg egyéb biztonságos helyekre, ahol szerintem lenniük kellene.

– tette hozzá a miniszterelnök. Orbán szerint egyébként a bizottság megváltoztatta a klub játékszabályait, mert elvették a lehetőséget a vétóra, amihez megvolt a jogunk.

Aki kerítést akar, az nem akarja beengedni a migránsokat, aki nem akar kerítést, az be akarja engedni a migránsokat,

– egyszerűsítette a miniszterelnök a kvótapert két mondatra.

Van egy terv, ez a Soros-terv része egyébként, hogy jöjjön létre Európában egy állandó rendszer a menekültek elosztására

– mondta Orbán, pedig ezt korábban cáfolta a Bizottság szóvivője. Mármint nem a Soros-tervet, azt eleve nem vették komolyan, hanem az állandó kvótákat.

Itt a volt gyarmattartó országok a nagykutyák. A gyarmattartó múlt miatt azoknak, akik együttműködtek a gyarmatosítókkal, el kellett jönniük, amikor a gyarmatoknak vége lett. Így lettek bevándorló országok Európában. A volt gyarmattartó országok ránk akarják kényszeríteni a saját logikájukat, pedig mi soha nem hívtunk ide senkit, és soha nem voltunk gyarmattartó ország. Mi nem bevándorló ország vagyunk.

– mondta Orbán.

Nem esik le a szakáll a képéről, amikor tőlünk kér pénzt

– mondta Orbán Viktor Martin Schulzról, ami szerinte azért felháborító, mert a németek a gyakorlatban kizsákmányolják a magyar munkaerőt.

Az ítélet semmire nem kötelez minket, mondta Orbán. Ez szerinte csak egy elvi kérdés eldöntése volt. Orbán szerint a kommunikáció érdekes és a politikában fontos dolog, de nem írja felül a valóságot. A magyar emberek népszavazáson döntöttek úgy, hogy bent akarnak lenni az Unióban, és ez  jól van így, fejezte be Orbán az interjút.