Tényfeltáró bizottság vizsgálja a jövőben a pécsi önkormányzat adósságát

Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő vezetésével.
Kapcsolódó cikkek

Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő vezetésével rendkívüli tényfeltáró bizottság alakul az önkormányzat gazdálkodásában jelentkező 7,5 milliárd forintos költségvetési hiány okainak vizsgálatára – jelentette be Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a csütörtöki városi közgyűlésen.

Fideszes csapat felügyeli mostantól Páva Zsolt lépéseit
Gyámság alá került Páva Zsolt Pécsen, miután a képviselők egy stratégiai testületbe pakolták.

A városvezető napirend előtti felszólalásában felidézte: 2009 májusában 40 milliárd forintos adóssággal vette át az önkormányzat irányítását. Akkor úgy látta, az adósságállomány “eltakarításához” 25 év kell, a kormány adósságátvállalása azonban segített. Kitért arra is, hogy a pécsi közösségi közlekedés rendbe rakása 6 milliárd forintba került.

Páva Zsolt közölte, a bizottság feladata, hogy kivizsgálja, milyen folyamatok játszottak közre abban, hogy “ilyen helyzetbe” jutott a megyeszékhely.

Az önkormányzat önfeloszlatását, a városvezetés lemondását sürgető ellenzéki felvetésekkel kapcsolatban azt a kérdést tette fel: “vajon csökken-e a költségvetési adósság, erősebb lesz-e Pécs gazdasága” ennek köszönhetően.

(MTI)

Címkék: pécspáva zsolt