Csapdát állítottak a zsaruk a pécsi trafikrablónak

Az elfogott férfi részletes vallomást tett.
Kapcsolódó cikkek

Részletes vallomást tett szerdán este az a 32 éves pécsi férfi, akit négy pécsi trafikrablás elkövetésével gyanúsítanak – írja a Szabad Pécs. Előzetes letartóztatását kezdeményezik a rendőrök.

Sz. Barnabás vallomása szerint korábban buszvezetőként és teherautó-sofőrként is dolgozott, de lecsúszott, drog- és gyógyszerfüggő lett. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőr-főkapitányhelyettese elmondta, utóbbi információt még ellenőrizniük kell, ami azért fontos, mert adott esetben súlyosító tényező lehet a bíróságon.

A férfi elmondta, nem látott más módot helyzetének javítására, mint hogy dohányboltokat raboljon ki. Szerdán este is erre készült, de az újabb rablásra már nem volt módja. A csütörtök délutáni sajtótájékoztatón kiderült: játékfegyvert használt, de az – főleg a laikusok számára – nagyon hasonlított egy rendes, éles lőfegyverre. Egy-egy rablással 60-300 ezer forintot zsákmányolt.

A rendőrség a nyomravezetői díjat visszavonta, a felhívásra ugyanis senki nem jelentkezett. A szerda esti elfogás egy csapdának volt köszönhető, amit a rendőrök állítottak a rablónak. Azt nem részletezték, mi volt ez a csapda, de azt elismerték, hogy kifejezetten Sz. Barnabás elfogása érdekében állították.

Az elfogott férfiról kiderült: „félig-meddig hajléktalan”, időnként egy albérletben húzta meg magát, ahol két másik férfi élt. Ők a rendőrség szerint nem tudtak a rablásokról, Sz. Barnabás egyedüli tettes volt.