Meghosszabbították a hőségriadót

A tartós kánikula miatt vasárnap 24 óráig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát figyelembe véve Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár

meghosszabbítja a jelenleg érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást 2017. augusztus 6. (vasárnap) 24.00 óráig. A hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

Ideje beszélni a szieszta bevezetéséről
A klímaváltozás miatt csak durvább lesz a nyári hőség, a szakszervezeti vezetők sem tartanák ördögtől valónak a napközbeni pihenést.

Fontos, hogy a nagy hőség idején kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein-, illetve cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását. A legmelegebb órákban, vagyis 11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjanak a tűző napon, bőrüket megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával védjék a leégéstől. A vízparton pihenők kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

A nagy hőség extrém igénybevételt jelent a szervezet számára, különösen veszélyeztettet helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Mindenki gondoskodjon a megfelelő folyadékpótlásról, ne várják meg, míg kialakul a szomjúságérzet. Sőt, óvatosan, még annál is óvatosabban vezessenek.

Azon légkondicionált helyiségek listája, amelyeket bárki igénybe vehet, elérhető a katasztrófavédelem weboldalán ezen a linken.

A nagy meleg miatt később kezdődik az NB 1-es forduló
A sereghajtó Puskás Akadémiánál vendégeskedik a címvédő Budapest Honvéd a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 4. fordulójában.