Kétszer próbált üzletelni a börtönőrrel, nagyon rosszul tette

Először le akarta fizetni, utána meg arra próbálta rávenni, hogy hazudjon a bírónak, és mondja azt, nem volt semmiféle vesztegetési ügy.

Vádat emeltek egy fogvatartott ellen, aki először meg akart vesztegetni egy börtönőrt, később pedig arra kérte, hogy vonja vissza az emiatt tett terhelő vallomását. Most utóbbi miatt – hamis tanúzásra felhívás bűntettéért – áll bíróság elé – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől hétfőn.

A férfit még 2015-en hallgatták ki gyanúsítottként, miután azon a nyáron – a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjaként –  pénzt ajánlott egy börtönőrnek. Arra próbálta rávenni, hogy vigyen be neki karórákat, amiket aztán ő eladhat a társainak.

A bv-s azonban rögtön jelentette a vesztegetési kísérletet feletteseinek és terhelő vallomást tett a férfira.

Idén januárban épp ezért környékezte meg ismét a fogvatartottat. Azt akarta elérni, hogy változtassa meg a vallomását, pontosabban vonja vissza. Pechjére a börtönőr ezt az esetet sem hallgatta el.

A hivatali vesztegetés bűntette miatti alapügyben már tavaly májusban vádat emeltek, az eljárás bírói szakban van, még tart.