170 milliót kap egy balatoni strand, amiről még senki nem hallott

Azért nem hallott róla, mert eddig Füred Kempingnek hívták, és nemrég került Mészáros Lőrinc birtokába. Nahát.
Kapcsolódó cikkek

Az inforádió írta meg a balatonitippre hivatkozva, hogy egy ismeretlen balatonfüredi strand kapott meglepően nagy összegű támogatást. Ez a Széchenyi néven emlegetett strand négyszer akkora fejlesztési támogatást kapott uniós forrásból az idei évben, mint a többi.

Az, hogy a balatonfüredi önkormányzat ekkora összeget kap a fejlesztésre, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kereteinek Veszprém megyei felosztásáról szóló listából derült ki. Az összeg több mint kétszerese annak, mint amit a város két nagy strandja, az Esterházy és a Kisfaludy együttesen kap az idén a Magyar Turisztikai Ügynökség által kezelt balatoni strandfejlesztési keretből – ismertette a balatontipp.hu. Az összeg nemcsak helyi viszonylatban nagy, az 1,8 milliárdos teljes balatoni központi kerethez képest is jelentős.

A portál kiderítette, hogy a Széchenyi strand név a korábban Füred Kemping strandként ismert, külső vendégek számára is nyitott fürdőhelyet jelenti. 

A pénzt várhatóan mederrendezésre, kotrásra, homokozásra és a partfal rendbetételére fordítják. Ha marad belőle, akkor kerül a parti részekre is – tudta meg a portál nem hivatalos forrásokból.

Véletlenek persze nincsenek.

Ahogy korábban arról részletesen írtunk, Mészáros Lőrinc alaposan bevásárolt a Balatonon, a legtöbb önkormányzati tulajdonú kempingre rátette a kezét, köztük a fent említett, most jelentős támogatást elnyerő Füred kempingre is.

Mészáros Lőrinc cége felvásárolta a balatoni kempingek nagy részét
A BLT Group Zrt. felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot, a Balatontouristot. A hotelek után a kempingek is a Mészáros-érdekkör kezében.