Halálba küldte két utasát egy részeg sofőr az 53-ason

A férfi túl gyorsan hajtott, le a padkára, onnan pedig az árokba, ahol több fát letarolt, végül visszasodródott az úttestre. Vádat emeltek ellene.

Halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt állítanak bíróság elé egy 32 éves soltvadkerti férfit hamarosan, aki tavaly tavasszal árokba hajtott az 53-as főúton, és két utasa életét vesztette. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön közölte: vádat emeltek az ügyben.

A baleset április 24-én éjjel történt, a kocsi Soltvadkert felől Kiskunhalas irányába haladt, benne négy utassal.

Borult volt az idő, az 53-as főút aszfaltja töredezett, egyenetlen és hullámos, a nyomvályúkban állt a víz. Ezt egyébként táblák is jelezték. Ennek ellenére a részeg férfi a megengedett sebességnél gyorsabban, csaknem 105-110 kilométer per órával ment.

Az autós lesodródott a jobb oldali padkára, majd onnan az árokba. Itt a kocsi a bal oldalával és hátsó részével több fának ütközött, majd visszasodródott az úttestre, ahol megállt.

Fotó: police.hu

A hátul, jobb oldalon ülő férfi – aki nem használt biztonsági övet – a hátsó szélvédőn kicsúszott és a karosszériára szorult. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.  Ha be lett volna kötve,  nem zuhant volna ki és a halálos fejsérülése elkerülhető lett volna – áll az ügyészség tájékoztatásában.

Az autó jobb első ülésén – becsatolva – egy nő utazott, őt kórházba vitték, ám a folyamatos kezelés ellenére négy hónappal később életét vesztette.

Az autóban hátul ült még egy férfi, aki – a vádlotthoz hasonlóan – könnyebb sérüléseket szenvedett.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű sofőrrel szemben  az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, illetve hogy tiltsák el a vezetéstől. Az ügyet a Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalja majd.