14,5 milliót is össze tud szedni egy fiatal pár Orbánék csomagjával

Az új intézkedések a háromgyerekeseken belül a képzettebb, vagyonosabb családoknak kedveznek a leginkább.
Kapcsolódó cikkek

Az Index számításai szerint a kormány által nemrég bejelentett új családtámogatásokból akár több mint 14 millió forintot is össze tud szedni egy fiatal diplomás nő, ha megfelelő tempóban szül.

Múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Világkongresszusán ismertette a kormány korábban már beharangozott, 2018-tól kezdődő népesedéspolitikai programjának részleteit. Eszerint:

A portál kalkulációi szerint egy olyan fiatal magyar nő járhat a legjobban, aki 11 szemeszter alatt elvégez egy alap- és egy mesterszakot, közben szül három gyereket, miközben még hitelből vesz egy ingatlant is a férjével – a CSOK-ot nem számolták bele a kedvezményekbe. Mivel az intézkedések egyelőre csak bejelentés szintjén léteznek, a számolás hozzávetőleges, a részletszabályokon és különböző kivételeken még rengeteg minden múlhat.

A számításhoz elképzelt magyar nő azért

A cikk szerint a kormány elsősorban a háromgyerekeseknél nyitotta szélesre a bukszát, az új intézkedések a háromgyerekeseken belül a képzettebb, vagyonosabb családoknak kedveznek a leginkább.