Négy kislányát erőszakolta a borsodi apa

A gyerekek az anyjukhoz nem fordulhattak, mert ő tudott mindenről, olykor el is ment otthonról a többiekkel, hogy ne zavarjon. Az egyik lány terhes lett, így derült fény az erőszakra.

Bíróság elé állítanak egy férfit csütörtökön, akit azzal vádolnak, hogy molesztálta, megerőszakolta több gyermekét. Az ügyben csütörtökön tarja első tárgyalását a Miskolci Törvényszék. Az apának egyebek mellett

nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett erőszakos közösülés bűntette miatt kell felelnie. De nem ő az egyetlen ember a vádlottak padján. Párjának, a gyermekek anyjának is felelnie kell, a vád szerint ugyanis ő mindenről tudott.

Az érintettek házastársak, a férfi 2007-ében szabadult a börtönből. Miután kiengedték, hazaköltözött a családjához. Attól kezdve együtt nevelték hét közös gyermeküket. Az vádiratban az áll, hogy

2009-től 2012. májusig a vádlott 4 lányát – akik nem töltötték be a 12. életévüket – rendszeresen, hetente több alkalommal úgy kényszerítette közösülésre, illetőleg fajtalanság eltűrésére, hogy amíg egyik lányát behívta a szobájába, addig a II. r. vádlott a többi gyermekkel más helyiségben tartózkodott vagy elment velük sétálni.

Az anyához tehát nem tudtak fordulni a gyerekek, a történtekről úgy szerzett tudomást a hatóság, hogy az egyik lány teherbe esett.