Különös kegyetlenséggel verte agyon a hajléktalanokat a 15 éves tatabányai gyilkos

A fiú egy közeli általános iskolába járt, ahol többször megbukott, néhány hónapja pedig végleg el is tanácsolták.
Kapcsolódó cikkek

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, vasárnap egy 44 éves és egy 56 éves férfi holttestét találták meg, nem messze egymástól. Hétfőn egy 15 éves fiatalt állították elő a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú a kihallgatáson beismerő vallomást tett az emberölésről.

A Bors információi szerint a tinédzser különös kegyetlenséggel vette el áldozatai életét. A lap úgy tudja, hogy a fiú Tatabánya belvárosában, egy lakótelep egyik tízemeletes házának 35 négyzetméteres, egyszobás lakásában élt albérletben, négyórás műszakokat vállaló édesanyjával, óvodáskorú testvérével és két nagytestű kutyájukkal. A kutyák miatt gyakran kellett szólni az édesanyának, mivel az állatok gyakran a lépcsőházba piszkítottak.

A 15 éves elkövető egy közeli általános iskolába járt, ahol többször megbukott, néhány hónapja pedig végleg el is tanácsolták. Áldozatai mindketten az utáb éltek:  a 42 éves B. Tamás pincérként dolgozott a vasútállomás restijében, három hónapja pedig egy zöldségesnek segédkezett a piacon. Az 56 éves nyugdíjas bányász F. Béla pedig a piacon dolgozott kisegítőként. F. Béla egyik ismerőse a lapnak úgy nyilatkozott: a rendőrök szerint még a barátja torkát is átvágták, mielőtt rátaláltak, információi szerint hárman voltak az elkövetők.

A Blikk úgy tudja, hogy a 15 éves fiú álmukban gyilkolta meg a hontalanokat, a tini halálra rúgdosta áldozatait. A napilap úgy tudja, hogy a kamasz mindössze pár száz méterre lakott a két gyilkosság helyszínétől. A fiút jól ismerték a környéken élő fedél nélküliek.

Mindig itt tekergett az utcán, szinte soha nem ment haza. Szeretett a hajléktalanokkal barátkozni, nevetve mondta egyszer, hogy tőlük több szeretet kap, mint otthon

-mondta el egy helybéli a lapnak. A Blikk úgy tudja, hogy a bűncselekmény elkövetésekor a tini ittas volt, azt, hogy kábítószer is volt-e a szerveze­tében, még vizsgálják.