Épp egy rendőrhöz sikerült felcsengetnie a társasházi rablónak

A fiatal kétszer is rosszul választott, mert arról a folyosóról akart elvinni egy biciklit, ahol az egyenruhás lakott. Lopni akart, végül rablás és hivatalos személy elleni erőszak lett a vége.

Nem volt szerencsére egy tolvajból rablóvá avanzsált fiatalnak Debrecenben, akinek egy társasház hatvannégy lakásból sikerült éppen oda felcsengetnie, ahol egy rendőr lakott. Az egyenruhás és családja aludt, amikor megszólalt éjjel a kaputelefon, és az ismeretlen hang azt mondta, otthon hagyta a kulcsát. Kádár László őrnagy ugyan nem nyitotta ki a kaput, ám a fiatalember valahogy mégis bejutott. A rendőr hallotta, hogy a lift mozgásban van, ezért kinézett a kémlelőn – írja a Zsaru magazin.

A tettes most is rosszul választott, mert arról a folyosóról akart elvinni egy biciklit, ahol a rendőr is lakott. Miután látta, mit csinál, elindult utána és a ház előterében utol is érte. A fiatal arról próbálta meggyőzni, hogy a kerékpár az övé, hiába. Amikor az őrnagy közölte, hogy rendőr, és értesíti a kollégáit, hogy jöjjenek ki és tisztázzák a helyzetet, a besurranó agresszív lett és szidta, lökdösni és ütlegelni kezdte.

A rendőr lefogta, de ő szabadulni akart, így hiába próbált a telefonjáért nyúlni, hogy segítséget hívjon, nem sikerült. Kiabált, hátha valaki meghallja a házban, de nem reagált senki, így kénytelen volt addig ügyeskedni, míg végül elő tudta venni a mobilját. A fiatal közben kiverte a kezéből a készüléket, de az egyenruhás bekiabálta a címet.

A 23 éves támadót végül rablással és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították meg, és előzetesbe is került.