30 ezren jelezték, tüntetnének a CEU-ért, át kellett tenni a helyszínt

Vasárnap délután újabb demonstrációt szerveznek az egyetem mellett, és annyian jelentkeztek, hogy kicsinek tűnik az eredeti helyszín.

Mivel kicsit többen vagyunk mint eredetileg gondoltuk (eddig 32 ezren jeleztétek, hogy ott lesztek vagy érdeklődtök az esemény iránt), picit arrébb kell tenni a gyülekező helyét

– írják Facebook posztjukban a szervezők.

A helyhiány miatt úgy döntöttek, hogy nem az eredetileg tervezett Clark Ádám téren, hanem a Várkert Bazár előtt gyülekeznek vasárnap délután öt órától.

A szervezők arra kérik a demonstrációra érkezőket, hogy az Erzsébet híd felől közelítsék meg a helyszínt, ne a Lánchíd felől, mert arra lesz a vonulás a Kossuth tér felé.

Összevetésül: az előző két CEU melletti tüntetést 3-4 ezren igazolták vissza a Facebookon, hogy ott lesznek.

A CEU-ügy dióhéjban:

A parlament elfogadott egy sebtiben összerakott törvénymódosítást arról, hogy a külföldi egyetemeknek a további működéshez az anyaországban campussal kell rendelkezniük, valamint államközi szerződés is szükséges a működésükről. A kormány szerint csak fair, egyenlő feltételeket akarnak a felsőoktatásban, az ellenzők szerint azonban a Soros György (Orbán Viktor kormányának aktuális ellensége) alapította Közép-európai Egyetem ellen megy az egész. Emiatt múlt vasárnap és kedden is több ezren tiltakoztak, na meg közleményekben, nyílt levelekben rengeteg akadémikus és politikus a világból és Magyarországról.

MINDEN A CEU-ÜGYRŐL ITT.