Molesztálta, fenyegette és zaklatta kislányát a zalai apa – 13 évet kapott

Arra is volt példa, hogy a férfi meztelenül üldözte kislányát egy panzió folyosóján.

Fegyházbüntetésre ítéltek egy saját kislányával erőszakoskodó férfit Zalában. Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében találták bűnösnek, 13 évet kapott, amiért molesztálta 11 éves gyermekét.

Az ügyben a Zalaegerszegi Törvényszék döntött kedden. A tárgyalássorozat erkölcsi okokból, a kiskorú kímélete, emberi méltóságának és személyiségi jogainak védelme érdekében mindvégig zárt ajtók mögött zajlott. A törvényszék kedden csak magát az ítéletet hirdette ki nyilvánosan, annak indoklását zárt körben ismertette.

Az előzményekről, valamint a vádemelésről tavaly novemberben a Zala Megyei Főügyészség adott tájékoztatást. Ahogy arról akkor beszámoltunk, a 37 éves vádlottnak 2004-ben élettársi kapcsolatból született kislánya. Bár a pár szakított, a vádirat szerint az apa gondoskodott gyermekéről. Tavaly azonban ritkábbakká váltak a találkozások, néhányszor a nagyanyjához, majd egyre gyakrabban panziókba vitte láthatások idején a kislányt.

A férfi 2015-ben kezdte molesztálni gyermekét, miután a kislány serdülőkorba lépett. Hiába tiltakozott, apja fogdosta és a nemi szervét mutogatta neki, illetve önkielégítést végzett előtte. Azzal fenyegette őt, hogy megöli az anyjával együtt, ha nem fekszik le vele. Egy alkalommal egy nagykanizsai panzióban a folyosóra menekülő kislányt a férfi ruha nélkül üldözte, a támadásnak a recepciós vetett véget azzal, hogy rendőrt hívott, de a lány akkor még nem merte elmondani, mi történt vele.

2015 vége óta a kislány már nem akart találkozni az apjával, aki ezért egyre gyakrabban zaklatta telefonon és interneten is, hét és fél hónap alatt több mint ötezerszer hívta fel. A férfi egy idő után nem tudta elérni, ezért a lánya nemi szervéről készült fényképet küldött a gyereke egyik unokatestvérének, aki megmutatta azt a lány édesanyjának. A gyerek csak ezután mert beszélni.