Aláírásgyűjtés a fütyis színező ellen

A petíciót eddig már majdnem tízezren írták alá.

Mint korában megírtuk, már a boltokban van az a munkáltatófüzet, amely elég konkrét szexuális felvilágosítást ad elsősöknek, színezgetés közben. A kiadó szerint a kifestő csak érdekesen, röviden és érthetően magyaráz el egy kényes témát. Az ellenkampány szervezői átverést emlegetnek.

A Klubrádióban Zaymus Eszter kampányfelelős azt mondta, céljuk, hogy a kiadvány mielőbb kerüljön le a polcokról. A petíció aláírói szerint 6-7 éves gyermekekre kifejezetten káros lehet teljes részleteiben bemutatni a felnőttek szexualitását, a kiadó félrevezeti az óvatlan szülőket, mivel a címlapon nem utal semmi a benne fellelhető képekre, ott csak egy gólyát ábrázol

Arra kérik a kiadót, hogy vonja be a kiadványt, azt az üzletláncok ne árusítsák. 

A Nem a gólya… egy dán író-pszichoterapeuta, Per Holm Knudsen 1975-ös kiadványa alapján készült. Korábban lapunknak egy szakember nem erről a kiadványról, hanem általában a szexuális felvilágosításról azt mondta, azt Magyarországon még mindig a ’60-as évek orvosi szemlélete uralja. Hevesi Kriszta, az ELTE-PPK szexuálpszichológusa akkor komoly gondnak nevezte a mindent átitató prüdériát.