Az államkincstár is vizsgálódott az izsáki polgármester vadászpanziójánál

Egyelőre még nem született döntés az uniós pénzből épült ingatlanról, amibe beköltözött Mondok József.
Kapcsolódó cikkek

A Magyar Államkincstár munkatársai már két nappal az után felkeresték Izsák fideszes polgármesterét, hogy kiderült: Mondok József az uniós pénzből épült vadászpanzióját nem működtette szálláshelyként. Ez Lázár János válaszából derül ki, amelyet a jobbikos Sneider Tamás írásbeli kérdésére adott.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a látogatáson tapasztaltakról jegyzőkönyvet vettek fel, amire a Mondok Kft. vezetőjének nyolc napja volt reagálni. Ezzel a lehetőséggel élt is, jelenleg az ő reagálását vizsgálják, ezt követően születik majd döntés.

Átjáróházat nem engedek én ott csinálni

mondta korábban Mondok, amikor az N1TV érdeklődött arról, kik használhatják a vadászpanziót.

Az is kiderült, hogy Mondok egy másik cége, az Agro-Wild Kft. egy Karádon épült ingatlanra is kapott ötvenmillió forintnyi támogatást, de itt sem volt nyoma annak, hogy valóban szálláshelyként működtetnék. Lázár közölte: az akkori Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal végzett itt ellenőrzést az utolsó kifizetési kérelem megküldésekor, és eltéréseket találtak az egyes elszámolni kívánt tételek kapcsán, így a támogatási kérelemben szereplő 49,5 millió forint helyett csak 40,8 milliót fizettek ki.