Tömegbaleset történt a M5-ös autópályán – 13 kocsi rohant egymásba

Az elsődleges adatok szerint a balesetben ketten sérültek meg könnyebben.
Kapcsolódó cikkek

A police.hu tájékoztatása szerint 13 személygépkocsi ütközött össze pénteken 21 óra körül az M5 autópálya fővárosból kivezető szakaszán, az autópiacnál lévő felüljárón. Elsődleges adatok szerint a balesetben ketten sérültek meg könnyebben – közölte a rendőrség honlapja.

Az M5 autópálya kivezető szakaszának forgalmát a Nagykőrösi útra terelték a helyszíni szemle idejére.

A rendőrség kéri az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg! Az önös eső miatt egyébként figyelmeztetés van érvényben több megyében és Budapesten is.

Közben a rendőrök feloldották a forgalomkorlátozást szintén az M5-ös autópálya Budapest irányába vezető oldalán, Szatymaz térségében, ahol korábban baleset miatt volt félpályás útlezárás.

Itt két gépkocsi megcsúszott és a szalagkorlátnak ütközött pénteken 20 óra 15 perckor a 154-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon. A balesetben senki sem sérült meg.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett szakaszon félpályás útlezárás volt érvényben, de az autópálya ismét teljes szélességében járható.

Csongrád megyében az utak helyenként csúszósak, ezért itt is vezessenek óvatosan.