Erzsébet-utalvány a nyugdíjasoknak: Lázár leül az elégedetlenkedőkkel

A miniszter tisztázni szeretne minden olyan kérdést, amely az elmúlt napokban a nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban felmerült.
Kapcsolódó cikkek

Megírtuk korábban, hogy tiltakoznak a kormányhivatalnokok, azt kérik, más vigye ki az Erzsébet-utalványokat, ne ők. Levelet is írt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

Boros Péterné vezetésével azt kérték, hogy találjanak más megoldást arra, hogy kézbesítsék a kormány ajándékát a nyugdíjasoknak, a tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt.

Elementáris a tiltakozás, az érdekképviselet számítása szerint minden egyes dolgozóra csaknem 200 nyugdíjas jutna, de óriási munkaerőhiánnyal küzdenek, sokan napi 10 órás munkával sem tudják tartani a határidőket, emiatt gyakran szabnak ki rendbírságot is.

Lázár János engedett, konzultációra hívta Borost, hétfő délre, a miniszter tisztázni szeretne minden olyan kérdést, amely az elmúlt napokban a nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban felmerült.