Embertelen kínok között hagyta meghalni anyját a hevesi férfi

A 74 éves nő combnyaktörést szenvedett, nem tudott mozogni. Fia megígérte, hogy vigyáz rá. Helyette egy hónapig egy szeméttel teli szobában, az ürülékében kellett feküdnie.

Embertelen kínok között halt meg az ágyhoz kötött idős nő, akit ígérete ellenére nem látott el a fia. Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette – ezzel vádolják a férfit, akit hamarosan bíróság elé állítanak.

A 74 éves asszony combnyaktörést szenvedett. Mozogni nem tudott, teljes ellátást igényelt, fia pedig vállalta, hogy miután kiengedik a kórházból, gondoskodik róla domoszlói otthonában. De nem így tett.

Anyjának az egy hónap alatt alig adott enni, nem fürdette, az asszonynak egy szeméttel telehordott szobában kellett feküdnie, a saját ürülékében és vizeletében. A teljes ellátatlanság miatt a sértetten test szerte nagy kiterjedésű, helyenként nyüvekkel szennyezett felfekvéses fekélyek alakultak ki, és a  vizeletétől szinte az egész bőrfelülete felmaródott.

A férfi látta, hogy anyja egyre rosszabb állapotban van, de nem hívott orvost, sem egyéb segítséget nem kért. A mentőket is csak azután értesítette, hogy ismerőse szembesült az embertelen körülményekkel a házban.

Az idős nőt kórházba vitték, de néhány napon belül életét vesztette. Halálát a Heves Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint a  “felfekvések felülfertőződése miatt kialakult általános vérmérgezéses állapot, lebenyes tüdőgyulladás és gennyes vesegyulladás együttesen okozták. A halálhoz vezető okfolyamatsorán az idős nőnek jelentős, és érdemleges mértékű testi és lelki fájdalmat, szenvedést kellett elviselnie”.

Az ügyészség a férfival szemben fegyházbüntetést indítványozott.