Kiengedték a kecskeméti börtönből pár napra, el is ment lopni gyorsan

Lopás és fogolyszökés miatt is elítélték, és úgy döntöttek, feltételesen sem engedik ki.

Gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak egy férfit, akit néhány napra szabadságra engedtek a börtönből, de nem ment vissza, ehelyett két helyre is betört. Utóbbi kapcsán a napokban ítélték el, három év négy hónap fegyházat kapott lopás miatt.

Az ügyészség szerdai tájékoztatása szerint a férfi Kecskeméten töltötte büntetését. 2016 augusztásban kapott öt nap eltávozást jutalmul, ám ő nem tért vissza, megszökött. De pénze nem volt, ezért Ceglédre ment és betört két házba. Az egyik helyről ékszereket, telefont, fényképezőgépet lopott csaknem 200 ezer forint értékben, a másik lakásban azonban – bár kutakodott – nem talált semmit.

A férfit a módszere alapján sikerült azonosítani, ugyanis most és korábban is egy speciális kaparóeszközt használt arra, hogy befeszítse az ajtókat. Végül szeptemberben elkapták, amikor épp a kecskeméti buszállomáson várakozott, majd visszavitték a börtönbe.

A rabot októberben már bíróság elé állították, akkor fogolyszökés miatt, amiért 11 hónap börtönre ítélték. Nem meglepő módon egyik büntetéséből sem bocsátható feltételes szabadságra.