Graffitizéssel gyanúsítják a kétfarkúakat

Pedig ahhoz a falra kellett volna festeniük. Ők viszont csak a talajt festették.
Kapcsolódó cikkek

Megírtuk szombaton, előállította a rendőrség Pécsen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, Kovács Gergelyt, valamint kilenc embert, mert a tragikus állapotú járdát festették színesre a repedések mentén.

Kovácsot a rendőrségen értük utol, ott azt mondta, festés közben jött ki a Biokom, a pécsi közterületes cég egyik embere, aki közölte, hogy abba kéne hagyniuk a festést. Ő hívta ki a rendőröket. Az előállítottak panasszal éltek az intézkedés miatt.

Az MKKP elnöke a rendőröknek fizetésemelést ígért, miközben elvezették. Közben fotók is előkerültek arról, hogy bűnügyi helyszínelők jelentek meg az eset helyszínén.

Kovács Gergely a 444.hu-nak azt mondta, három órát kellett a rendőrségen tölteniük, ezt azzal töltötték, hogy megadták a rendőröknek ugyanazokat az adatokat, amiket már a helyszínen is megadtak egyszer. A rendőrök lakossági bejelentés miatt jelentek meg a helyszínen.

Graffitizés bűncselekményével gyanúsítják őket, ami azért abszurd, mert ők a talajt festették, viszont a graffitizés bűncselekményét falak festésével lehet elkövetni. 

Ezt a rendőrségen is felolvasták nekik. Az MKKP panasszal él majd előállításukkal szemben.

Eredetileg egy városszépítéssel foglalkozó fórum miatt utaztak Pécsre, amit miután elengedték őket, kétórás késéssel meg is tarthattak.