Ceglédi gyermekgyilkosság: az ügyvédje szerint az anya nem szándékosan okozta a kisfia halálát

A 7 hónapos terhes nő ugyan maga adta fel magát a rendőrségen, de azt tagadja, hogy szándékosan ölte volna meg kisfiát.
Kapcsolódó cikkek

A tököli rabkórház szülészetére került az a 7 hónapos terhes ceglédi nő, aki megölte kisfiát. A Tények beszámolója szerint a nőt megviselték a történtek, az ügyvédje azt állítja, az anya nem szándékosan okozta kisfia halálát, továbbá azt sem érti, miért állítja ezt az ügyészség, mert

szerinte ezt semmi nem támasztja alá.

Az ügyvéd szerint téves az az állítás, hogy a ceglédi nő többször a földhöz csapta a gyermekét. Szerinte a szándékosságot sem a boncolási jegyzőkönyv, sem a vallomások nem bizonyítják.

A Tények információi szerint a nő maga sétált be a rendőrségre, majd adta fel magát, azt mondta, ő felel a gyereke haláláért. Az anya szerint a kisfiú sírt, ezért megrángatta őt, ekkor ütötte be véletlenül a fejét.

Az ügyvéd szerint nem emberölésről, hanem halált okozó testi sértésről van szó. A család azért küzd, hogy a nő házi őrizetbe kerüljön.

November 3-án rendelték el annak a ceglédi nőnek az előzetes letartóztatását, aki október 30-án többször földhöz vágta másfél éves gyermekét. A kisfiú a helyszínen belehalt fejsérüléseibe. A pár két kisgyermeket nevelt, az anya harmadik gyermekével terhessége hetedik hónapjában jár. Az ügyészség attól tartott, hogy a nő a cselekmény súlya miatt megszökhet, ezért rendelték el a legsúlyosabb kényszerintézkedést.