Átvágta barátja nyakát egy újpesti kapualjban, miután összevesztek a pénz miatt

A férfi életét akkor sem lehetett volna megmenteni, ha azonnal segítséget kap. Az ügyben most emeltek vádat.

Hamarosan bíróság elé állítják azt a férfit, aki megölte ismerősét tavaly tavasszal Újpesten.  A Fővárosi Főügyészség szerint a 40 éves támadó először ököllel, majd egy késsel olyan durván, kegyetlenül bántalmazta áldozatát, hogy akkor sem lehetett volna megmenteni az életét, ha azonnal segítséget kap.

A brutális bűncselekményről pénteken újabb részletek derültek ki, például, hogy a férfinak végül különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével kell bíróság elé állnia. A rendőrség az ügyben még halált okozó testi sértés miatt kezdett el nyomozni. Az ügyészség tájékoztatása szerint mindkét érintett hajléktalanként élt, általában Újpesten töltötték az idejüket, az éjszakákat pedig a József Attila utca egyik házánál, a garázsbejáró mellett, az a rész ugyanis szélvédett volt.

A gyilkosság napján – 2015. március 31-én  – is ott találkoztak, majd leültek együtt inni, majd összevesztek – valószínűleg a pénz miatt. A vita hevében a vádlott

 “nagy-, illetve közepes erővel ököllel, legalább hússzor megütötte a földön ülő sértettet, majd elővett egy kést és azzal szintén nagy erővel, két alkalommal megvágta a sértett nyakát”.

A támadó ezután elment, az áldozatra a reggeli órákban járókelők bukkantak rá. A mentők a férfit agy- és nyaki sérüléssel, koponyatöréssel és egyéb súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni az orvosok, néhány órán belül meghalt.

újpesti haláleset (újpesti haláleset)

Ha a férfit a bíróság bűnösnek találja, tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.